Sıkça Sorulan Sorular - Ataşehir Yüzme Kursu

Ataşehir Yüzme Kursu

. Kaç derste yüzme öğrenirim? Yüzme öğrenmek kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir olaydır. Kişinin devamlılığı yeteneğinde ön plandadır. Su yoğunluğuna alıştıkça ve suda vakit geçirdikçe gelişen bir durumdur. Biz kendi tecrübelerimize dayanarak kişinin 8-12 ders içerisinde ilk başladığı durumla arasındaki farkı gözlemleyebilecek duruma geldiğini söyleyebiliriz. Bu süre bazen daha kısa bazen daha uzun olabilir.
 . Kimler yüzme kursuna kayıt olabilir? Çocuk gruplarında 3-3,5 yaşından itibaren eğitimlere başlayabiliyoruz. Ancak çocuğunuzuz tuvalet eğitimini tamamlamış ve gruba uygunluğundan emin olduktan sonra eğitimlere başlayabiliyoruz. Bunun için ücretsiz deneme dersimizden faydalanabilirsiniz. Yetişkin gruplarında ise 13 yaşından itibaren sağlık koşulları elveren bireyleri sınırsız yaşa kadar kabul edebiliyoruz. Sağlık için, yüzme öğrenmek için yada stil geliştirmek isteyenler için mevcut gruplara dahil olabiliyorlar.
 . Yüzme için hangi malzemeler kullanılır? İlk etapta yanınızda bulunması gereken malzemeler tabii ki mayo, havlu, bone, terlik gibi malzemelerdir. Zorunlu olan bu malzemelerin dışında isteğe bağlı olarak havuz gözlüğü gerekebilir. Bizler daha sağlıklı bir eğitim ve özellikle hassas göz yapısına sahip kişiler için gözlük kullanılmasını tavsiye ederiz.
 . Yüzme antrenörleriniz lisanslı mıdır? Antrenörlerimizin tamamı Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından lisanslı antrenörlerdir. Aynı zamanda antrenörlerimiz arasında America Yüzme Federasyonu (American Swimming Coaches Association) tarafından lisanslı antrenörler ve alanında başarılı bir geçmişe sahip eski milli yüzücüler de bulunmaktadır.
 . Kulübünüzde yüzme lisansı verilmekte midir? Kulübümüz Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından tescilli bir kulüptür ve federasyon tarafından belirlenen yüzme lisansı çıkartılabilecek yaşa geldikten sonra lisansı kulübümüz adına çıkartılabilmektedir. Bu yaş 7 dir.
 . Yüzme havuzunuzun hijyeni ne düzeydedir? Havuzumuzda temizleme sistemi olarak iyon sistemi kullanılmaktadır. Bu sistem en gelişmiş temizleme sistemi olup klorun çok daha küçük parçalara ayrıştırılarak yapıldığı bir sistemdir. Ayrıca her gün dip temizliği yapılmakta ve tüm koşullar kurumumuz dışında Sağlık Bakanlığı, İlçe Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından denetlenmektedir.
 . Su korkumu yenebilir miyim? Su korkusu daha çok önceden suda bir tehlike atlatmış bireylerde görülmektedir. Ancak herhangi bir tehlike atlatmamış olmasına rağmen yine bazı bireylerde de görülebilmektedir. Bunun sebebi de suda henüz vücudun korkmayacağı kadar vakit geçirmemiş olmaması ve su yoğunluğunda vücudun kendisini nasıl hareket ettireceğini bilmemesidir. Profesyonel bir yardımla her iki durumdaki korkusu olan bireylerin korkularını yenebilmekteyiz.
 . Bayanlara özel grubunuz var mıdır? Eğitimlerimiz hem çocuk hem yetişkin gruplarında karma eğitim şeklinde yapılmaktadır. Daha fazla sorunuz varsa eğitim uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yüzücü Velisi Olmak

Ataşehir Yüzme Kursu - Yetişkinler için Yüzme Öğrenme

Yuzme Kursu - Yeni Sahra Mahallesi Yüzme Kursu